zaterdag 27 november 2010

La Piovra

In mijn  ogen nog altijd één van de betere series over de maffia

Octopus (La Piovra) - 1

Politie-inspecteur Corrado Cattani wordt met zijn gezin overgeplaatst naar het eiland Sicilië, sinds jaar en dag een broeinest van maffia praktijken. Wanneer Cattani een omvangrijke drugssmokkel op het spoor komt, wordt hij van alle kanten bedreigd door de maffia-organisatie Octopus, die iedereen in het eiland in haar macht lijkt te hebben. Cattani weet niet wie hij kan vertrouwen, toch zet hij zijn strijd tegen de onderwereld voort. Maar dan wordt zijn dochter gekidnapt..

Octopus (La Piovra) - 2
Nadat zijn 13-jarige dochter in het eerste deel van The Octopus door de maffia werd ontvoerd en verkracht is politie inspecteur Corrado Cattani ( Michele Placido) genoodzaakt zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad te staken. Maar wanneer zijn dochter alsnog komt te overlijden, houdt Cattani de maffia voor haar dood verantwoordelijk. Wraak is dan ook zijn belangrijkste motief wanneer hij opnieuw de strijd aanbindt met de Italiaanse maffia.

Het spannende vervolg op de succesvolle Italiaanse tv-productie The Octopus, een realistische en angstaanwekkende schets van de macht van de maffia.

Octopus (La Piovra) - 3
Nadat zijn vrouw en dochter door de maffia zijn vermoord, heeft politie inspecteur Corrado Cattani zich als een verbitterd en gebroken man teruggetrokken uit het onderzoek tegen de georganiseerde misdaad. Na de geestelijke hulp van een monnik hervindt Cattani stapsgewijs de moed en gedrevenheid om de strijd te hervatten. Zijn nieuwe onderzoek leidt naar de machtige bankiersfamilie Antinari die betrokken is bij wapenhandel. Terwijl hij dieper in de zaak duikt, krijgt Cattani sterke gevoelens voor Giulia, de dochter van de bankier Carlo Antinari. Na een harde strijd weet Cattani de maffia een harde slag toe te brengen. Maar voor zijn succes zal hij een vreselijke prijs betalen..

Het derde deel van het grandioze Italiaanse maffia epos Octopus met wederom een glansrol voor Michele Placido en prachtige muziek van Ennio Morricone!

Octopus (La Piovra) - 4
De strijd tegen de maffia heeft politie-inspecteur Corrado Cattani (Michele Placido) al het leven van zijn vrouw en dochter gekost. Toch gaat hij verder. Dit keer met de hulp van de beeldschone onderzoeksrechter Silvia Conti (Patricia Millardet). Samen onderzoeken ze de betrokkenheid van een senator en een bankdirecteur bij witwaspraktijken voor de maffia. De twee misdaadbestrijders staan op het punt de maffia een slag toe te brengen, maar dan gebeurt er iets schokkends en onverwachts…

Het vierde deel van het grandioze Italiaanse maffia-epos Octopus met wederom een glansrol voor Michele Placido en prachtige muziek van Ennio Morricone!

Octopus (La Piovra) - 5
Na de dood van politie inspecteur Corrade Cattani (Michele Placido) doet onderzoeksrechter Silvia Conti (Patricia Millardet) de belofte zijn moordenaars voor de rechtbank te slepen. In samenwerking met de politie in de VS, arresteert ze in New York een maffia baas. Hij noemt de namen van 2, bij de moord op Cattani betrokken mannen: Giovanni Linori en Antonio Espinosa. David Licata, de enige overlevende van een aanslag op een politieteam door Linori 15 jaar geleden, wordt door Inspecteur Simon Barth overgehaald te infiltreren in de Linori Clan. In de Siciliaanse villa van Linori komen mysteries uit het verleden en heden samen ...

Octopus (La Piovra) - 6
0ctopus 6 is een nieuw begin. Politie inspecteur David Licata is niet langer “alleen” in zijn strijd tegen de maffia. Hij is één van de leiders in de organisatie die vecht tegen de georganiseerde misdaad. Ditmaal verplaatst de actie zich van Italië naar Oost Europa, waar Licata onderzoek doet naar de betrekkingen tussen de maffia en ex KGB undercover agenten.

Octopus serie 6, een verhaal over macht, corruptie en natuurlijk de maffia, blijft een van de meest succesvolle Italiaanse series.

Octopus (La Piovra) - 7

Octopus (La Piovra) - 8
Wij keren terug en vinden een verouderde en eenzame Tano Cariddi die zich in zijn schuilplaats op de hellingen van de Etna verstopt heeft. Hij wordt ‘s nachts gekweld door zijn verleden: zijn moeder, vader, zus, vrouw, verloren liefdes en zijn geweten laten hem niet met rust. Tegelijkertijd ontdekken wij dat Ramonte, veroordeeld door rechter Silvia Conti voor enkele van de recentste mafia misdaden, onschuldig is verklaard door het hoogste hof. Zodra hij wordt vrijgelaten komt hij al snel in aanraking met oude en nieuwe Mafiosi, maar niet zonder veel misdaad en bloedvergieten!

Octopus (La Piovra) – Prequel
In deze fascinerende en spannende episodes van de veelgeprezen Italiaanse filmserie La Piovra (The Octopus) zien we hoe de maffia in de jaren ’50 een stevige greep krijgt op de Italiaanse politie en politiek. Siciliaanse boeren worden afgeperst en onder druk gezet. Niemand durft er iets aan te doen. Behalve politie-inspecteur Carlo Arcutti. In het geheim verzamelt hij bewijs tegen de maffia, waarbij hij wordt geholpen door zijn voormalige vriendin Barbara Altamura, die vermoedt dat haar echtgenoot, een rijke bankier, zaken doet met de georganiseerde misdaad.

Terwijl tussen Barbara en inspecteur Arcutti een romance opbloeit, krijgt de maffia lucht van het onderzoek en slaat het noodlot toe.

1 opmerking:

  1. Ik zoek al jaren naar een foto van het beeldje (sneeuw)bol met engel? dat Maria Cariddi, de schizofrene zus van Tano. In de Octopus (La poivra) bij zich heeft.
    Ze heeft ook ergens een pop. De actrice was Ana Torrent.:
    Ikzelf heb de DVD's niet, maar ik heb de reeks gezien in de jaren 80.
    Kunt u mij helpen dit beeldje terug te vinden ?
    Hartelijk dank
    Agnes Guldemont
    agnesguldemont@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen