zaterdag 27 november 2010

The Godfather


The Godfather I
Voor Francis Ford Coppola's epische meesterwerk werd Marlon Brando als de patriarch van de Familie Corleone bekroond met een Oscar. Regisseur Coppola geeft een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ergang van de Siciliaanse clan in Amerika. Het verhaal balanceert meesterlijk tussen het familieleven van de Corleones en de keiharde misdaadwereld waarin ze actief zijn. Deze zinderende, briljante film, gebazsserd op de bestseller van Mario Puzzo en met carrièerebepalende acteerprestaties van Al Pacino, James Caan en Robert Duvall, werd genomineerd voor tien Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder die voor Beste Film in 1972.

The Godfather II
Dit briljante vervolg op de originele The Godfather vertelt het verhaal van twee generaties binnen de familie Coeleone. In dit tweede deel volgt regisseur Francis Ford Coppola twee verhaallijnen: de eerste jaren en de opkomst van een jonge Don Vito, buitengewoon vertolkt door Robert De Niro, en de benoeming van Michael (Al Pacino) als de nieuwe Don. Dankzijveel elementen die ook The Godfather tot een succes maakten, slaagde Coppola er opnieuw in een onovertroffen film van ongekende grootte en visie te maken, die algemeen werd erkend als de beste sequel ooit gemaakt. Robert De Niro won een Oscar en de film werd bekroond met maar liefst zes Academy Awards, waaronder die voor 'Beste Film' van 1974.- Audiocommentaardoor regisseur Francis Ford Coppola

The Godfather III
In deze derde prachtige film uit de Corleone-trilogie vertolkt Al Pacino opnieuw de rol van het machtige gezinshoofd Michael Corleone. Nu Michael de 60 is gepasseerd, wordt hij gedreven door twee passies: de bevrijding van zijn familie uit de wereld van de misdaad en het vinden van een geschikte opvolger. De temperamentvolle Vincent (Andy Garcia) zou een geschikte kandidaat voor de opvolging kunnen zi op een leven buiten de maffia in een explosie van geweld uiteen doet spatten. Francis Ford Coppola regisseert Pacino, Garcia, Diane Keaton, Talia Shire, Eli Wallach, Sofia Coppola, Joe Mantegna en vele anderen in deze meeslepende, langverwachte film die de thema's macht, traditie, wraak en liefde op een meesterlijke wijze uitwerkt. Genomineerd voor zeven Academy Awards in 1990, waaronder die voor 'Beste Film'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten