woensdag 8 december 2010

Werd Versace vermoord door de maffia?

 
  • maandag 06 december 2010, 20u55
  • Bron: elle.nl
  • Auteur: tib


photonews

Volgens een voormalig maffialid werd de ontwerper Gianni Versace vermoord door de Calabrische maffiaclan N'drangheta.
Voor wie het vergeten moest zijn: in 1997 werd de bekende ontwerper Gianni Versace doodgeschoten voor zijn huis in Miami door seriemoordenaar Andrew Cunanan. Een sluitende verklaring voor de moord werd nooit gevonden.
Maar nu beweert voormalig maffialid Giuseppe Di Bella, tevens informant van de Italiaanse politie, dat Versace maffiaschulden had. In zijn boek 'Metastasi' beweert hij dat het modehuis gebruikt werd om geld van de maffia wit te wassen. Maar omdat niet al het witgewaste geld terug bij de clan terechtkwam, werd de ontwerper vermoord.
Volgens de nabestaanden van Versace, waaronder zuster Donatella die nu het modebedrijf leidt, klopt er niets van dat verhaal. Zij zullen naar de rechter stappen om de reputatie van Gianni te verdedigen

dinsdag 7 december 2010

'Versace ontkent betrokkenheid maffia bij moord Gianni'

De familie Versace ontkent in alle hevigheid de beweringen van ex-crimineel Giuseppe Di Bella, dat de Italiaanse maffia betrokken zou zijn geweest bij de moord op Gianni Versace.
 6 december 2010 - 15:06 / Gianni Versace twee maanden voor zijn dood in zijn huis in Miami

Dit schrijft de Britse Vogue.

Witwassen

Volgens Giuseppe Di Bella, zelf oud-lid van de maffia, zou de modeontwerper zijn omgelegd vanwege een openstaande schuld aan N'drangheta, de Calabriaanse maffiagroep. Dit schrijft Di Bella in zijn nieuwe boek Metastasi. Gianni Versace zou de Italiaanse maffiabende hebben geholpen geld wit te wassen.
Een woordvoerder van Versace zou tegen de Britse krant The Telegraph hebben gezegd dat 'de verklaringen van Di Bella vals en ongepast zijn'. 'Wij hebben het recht om de herinnering en de reputatie van Gianni Versace in de rechtbank te verdedigen,' aldus de woordvoerder.
Gianni Versace werd in 1997 op 50-jarige leeftijd in Miami vermoord door Andrew Cunanan. Vlak na de daad pleegde de moordenaar zelfmoord.
http://www.elsevier.nl/web/Stijl/Mode/283239/Versace-ontkent-betrokkenheid-maffia-bij-moord-Gianni.htm